Chicago Fed President Charles Evans verklaarde gisterenavond dat de Amerikaanse centrale bank op een grote schaal en in verschillende schuifjes staatsobligaties zal moeten inkopen.

Alleen daardoor zal de beoogde doelstelling, een tijdelijke verhoging van de inflatie, kunnen bereikt worden. De opmerking van Evans volstond om de opmars van de dollar tot stilstand te brengen.

Vanmorgen kostte één euro 1,3760 dollar, tegenover 1,3727 dollar gisterenavond als slotkoers in New York. Gisteren steeg de dollarkoers met 1,70% tegenover zes andere valuta, vanmorgen ging daar opnieuw 0,20% vanaf.

Marc Ground van Standard Bank is van mening dat de winst van de dollar inderdaad van tijdelijke aard kan blijken te zijn. Hét thema op de markt blijft inderdaad quantitative easing.

Chicago Fed President Charles Evans verklaarde gisterenavond dat de Amerikaanse centrale bank op een grote schaal en in verschillende schuifjes staatsobligaties zal moeten inkopen. Alleen daardoor zal de beoogde doelstelling, een tijdelijke verhoging van de inflatie, kunnen bereikt worden. De opmerking van Evans volstond om de opmars van de dollar tot stilstand te brengen. Vanmorgen kostte één euro 1,3760 dollar, tegenover 1,3727 dollar gisterenavond als slotkoers in New York. Gisteren steeg de dollarkoers met 1,70% tegenover zes andere valuta, vanmorgen ging daar opnieuw 0,20% vanaf. Marc Ground van Standard Bank is van mening dat de winst van de dollar inderdaad van tijdelijke aard kan blijken te zijn. Hét thema op de markt blijft inderdaad quantitative easing.