Het sentiment rond de dollar wordt nog steeds bepaald door de lage rente die op de Amerikaanse munt wordt geboden, waardoor de beleggers uitwijken naar valuta die een hoger rendement te bieden hebben.

Vanavond zal het Federal Open Market Committee haar basisrente waarschijnlijk ongewijzigd houden, zo verklaarde de vroegere FED-gouverneur vanmorgen in een interview.

Bovendien bleek uit een rondvraag gedaan door Bloomberg bij 93 economen dat geen van hen een stijging van de rente verwacht. Wel gaan chairman Ben S. Bernanke en zijn collega's overleggen hoe ze de inkoop van mortgage-backed securities kunnen terugschroeven.

Op termijn zit er in de Verenigde Staten toch een renteverhoging aan te komen, maar de vraag is uiteraard wanneer. De futures contracten op de Chicago Board of Trade geven 41% kans dat de FED de rente tot maart ongewijzigd gaat houden. Een maand geleden werd die kans nog op 27% in geschat.

The Dollar Index, die op de ICE wordt verhandeld en die de koers van de dollar meet tegenover de valutakoersen van zes belangrijke handelspartners, viel vanmorgen terug tot het laagste punt sinds 22 september 2008.

Het sentiment rond de dollar wordt nog steeds bepaald door de lage rente die op de Amerikaanse munt wordt geboden, waardoor de beleggers uitwijken naar valuta die een hoger rendement te bieden hebben. Vanavond zal het Federal Open Market Committee haar basisrente waarschijnlijk ongewijzigd houden, zo verklaarde de vroegere FED-gouverneur vanmorgen in een interview. Bovendien bleek uit een rondvraag gedaan door Bloomberg bij 93 economen dat geen van hen een stijging van de rente verwacht. Wel gaan chairman Ben S. Bernanke en zijn collega's overleggen hoe ze de inkoop van mortgage-backed securities kunnen terugschroeven. Op termijn zit er in de Verenigde Staten toch een renteverhoging aan te komen, maar de vraag is uiteraard wanneer. De futures contracten op de Chicago Board of Trade geven 41% kans dat de FED de rente tot maart ongewijzigd gaat houden. Een maand geleden werd die kans nog op 27% in geschat. The Dollar Index, die op de ICE wordt verhandeld en die de koers van de dollar meet tegenover de valutakoersen van zes belangrijke handelspartners, viel vanmorgen terug tot het laagste punt sinds 22 september 2008.