Op de valutamarkten is de koers van de dollar verder gedaald, waardoor voor één euro nu weer meer dan 1,3350 dollar wordt betaald.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 2,244%, een troy ounce goud werd op 1692,80 dollar 30,40 dollar duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk weer meer dan 107 dollar.

Als Bill Gross spreekt...

Bill Gross, de hoofdeconoom van PIMCO, kreeg vandaag heel wat media-aandacht. Volgens Gross komt er nog minstens één ronde van quantative easing, mogelijk zelfs twee. De FED zal namelijk niet aarzelen om geld in de economie te stoppen wanneer de noodzaak daartoe zich opdringt.

Die noodzaak zou best kunnen opduiken, want Gross verwacht in het beste geval een matige economische groei. Bovendien is hij van mening dat de stierenmarkt bij de staatsobligaties, een stierenmarkt die 30 jaar heeft geduurd, op haar laatste benen loopt.

Gross gelooft dat de Amerikaanse centrale bank weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan een ruime monetaire politiek te voeren. Elke keer wanneer ze het geweer van schouder wil veranderen, dreigt de groei stil te vallen en krijgen de beurzen klappen.

FED-voorzitter Ben Bernanke kan zich in de huidige omstandigheden niet permitteren dat de beurs onder wat duikt, dus is hij wel verplicht om geld te blijven bijprinten.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar verder gedaald, waardoor voor één euro nu weer meer dan 1,3350 dollar wordt betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 2,244%, een troy ounce goud werd op 1692,80 dollar 30,40 dollar duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk weer meer dan 107 dollar. Als Bill Gross spreekt... Bill Gross, de hoofdeconoom van PIMCO, kreeg vandaag heel wat media-aandacht. Volgens Gross komt er nog minstens één ronde van quantative easing, mogelijk zelfs twee. De FED zal namelijk niet aarzelen om geld in de economie te stoppen wanneer de noodzaak daartoe zich opdringt. Die noodzaak zou best kunnen opduiken, want Gross verwacht in het beste geval een matige economische groei. Bovendien is hij van mening dat de stierenmarkt bij de staatsobligaties, een stierenmarkt die 30 jaar heeft geduurd, op haar laatste benen loopt. Gross gelooft dat de Amerikaanse centrale bank weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan een ruime monetaire politiek te voeren. Elke keer wanneer ze het geweer van schouder wil veranderen, dreigt de groei stil te vallen en krijgen de beurzen klappen. FED-voorzitter Ben Bernanke kan zich in de huidige omstandigheden niet permitteren dat de beurs onder wat duikt, dus is hij wel verplicht om geld te blijven bijprinten.