Dat de koersdaling in een nieuwe fase belandde, had te maken met uitspraken die gisteren door de Amerikaanse centrale bank werden gedaan.

De FED verklaarde namelijk dat de koersdaling bij de dollar tot dusver ordentelijk is verlopen. Dat betekent dat de rente voorlopig laag kan worden gehouden.

Ook ten opzichte van de euro verloor de dollar verder terrein, vanmorgen werd de kaap van 1,515 euro voor één dollar bereikt. Technisch werd er een nieuw verkoopsignaal gegeven.

De Japanse minister van Financiën Hirohisa Fujii verklaarde vanmorgen dat zijn regering klaar staat om actie te ondernemen tegen 'ongewone bewegingen op de valuatmarkten".

Volgens Fuji is het niet de yen die sterk is, maar de dollar die zwak is. De minister gelooft dat een sterke dollar in ieders belang is. Concrete maatregelen om de dollarkoers te ondersteunen, kondigde Fujii echter niet aan.

Dat de koersdaling in een nieuwe fase belandde, had te maken met uitspraken die gisteren door de Amerikaanse centrale bank werden gedaan. De FED verklaarde namelijk dat de koersdaling bij de dollar tot dusver ordentelijk is verlopen. Dat betekent dat de rente voorlopig laag kan worden gehouden. Ook ten opzichte van de euro verloor de dollar verder terrein, vanmorgen werd de kaap van 1,515 euro voor één dollar bereikt. Technisch werd er een nieuw verkoopsignaal gegeven. De Japanse minister van Financiën Hirohisa Fujii verklaarde vanmorgen dat zijn regering klaar staat om actie te ondernemen tegen 'ongewone bewegingen op de valuatmarkten". Volgens Fuji is het niet de yen die sterk is, maar de dollar die zwak is. De minister gelooft dat een sterke dollar in ieders belang is. Concrete maatregelen om de dollarkoers te ondersteunen, kondigde Fujii echter niet aan.