Ben Bernanke heeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook duidelijk gesteld dat het taperen afhankelijk is van een betere gang van zaken in de economie.

Dus de markt verliest voor een stuk soepele monetaire condities (die evenwel nog heel erg soepel blijven), maar ze krijgt ere en betere economie en daarbij betere resultaten voor in de plaats.

Bovendien zal het geld uiteindelijk toch ergens naartoe moeten vloeien. Dat zouden wel eens de aandelen kunnen zijn. Dit neemt niet weg dat we de komende weken en maanden geen nerveusiteit en volatiliteit kunnen hebben.

De mindset van de markt veranderen zoals Bernanke probeert te doen kost namelijk tijd. Maar volatiliteit kan volgens Gijsels ook opportuniteiten bieden om assets aan interessante niveaus in te kopen.

Ben Bernanke heeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook duidelijk gesteld dat het taperen afhankelijk is van een betere gang van zaken in de economie. Dus de markt verliest voor een stuk soepele monetaire condities (die evenwel nog heel erg soepel blijven), maar ze krijgt ere en betere economie en daarbij betere resultaten voor in de plaats. Bovendien zal het geld uiteindelijk toch ergens naartoe moeten vloeien. Dat zouden wel eens de aandelen kunnen zijn. Dit neemt niet weg dat we de komende weken en maanden geen nerveusiteit en volatiliteit kunnen hebben. De mindset van de markt veranderen zoals Bernanke probeert te doen kost namelijk tijd. Maar volatiliteit kan volgens Gijsels ook opportuniteiten bieden om assets aan interessante niveaus in te kopen.