De tweede begon midden jaren 90, toen vanwege de technologische revolutie in Silicon Valley en andere delen van de Verenigde Staten het buitenlands geld massaal toevloeide. Volgens sommige analisten zou de dollar aan de vooravond van een volgende stijgingsfase staan.

Sinds het einde van Bretton Woods bevond de dollar zich 70% van de tijd in een bear market, zodat zo'n bull market redelijk zeldzaam is.

De nieuwe stijgingsfase is echter minder te wijten aan de kracht van de dollar dan aan de zwakte van de andere valuta's. De Amerikaanse munt profiteert daarbij uiteraard van zijn status als wereldreservemunt.

De tweede begon midden jaren 90, toen vanwege de technologische revolutie in Silicon Valley en andere delen van de Verenigde Staten het buitenlands geld massaal toevloeide. Volgens sommige analisten zou de dollar aan de vooravond van een volgende stijgingsfase staan. Sinds het einde van Bretton Woods bevond de dollar zich 70% van de tijd in een bear market, zodat zo'n bull market redelijk zeldzaam is. De nieuwe stijgingsfase is echter minder te wijten aan de kracht van de dollar dan aan de zwakte van de andere valuta's. De Amerikaanse munt profiteert daarbij uiteraard van zijn status als wereldreservemunt.