Het is echter maar de vraag of die partijen er in zullen slagen om eensgezindheid te bereiken wat betreft het organiseren van een referendum over Catalaanse onafhankelijkheid.

Maar met betrekking tot Spanje zijn er nog wel meer onzekerheden, tijdens het weekend deden hardnekkige geruchten de ronde dat Spanje officieel om hulp zou vragen.

Vanmorgen bevatte de geruchtentrommel dan weer het bericht dat die aanvraag er niet zou komen. Duitsland zou een koppeling van een antwoord op de Spaanse problemen aan die van Griekenland genegen zijn, kwestie maar éénmaal naar het parlement hoeven te gaan.

Het is echter maar de vraag of die partijen er in zullen slagen om eensgezindheid te bereiken wat betreft het organiseren van een referendum over Catalaanse onafhankelijkheid. Maar met betrekking tot Spanje zijn er nog wel meer onzekerheden, tijdens het weekend deden hardnekkige geruchten de ronde dat Spanje officieel om hulp zou vragen. Vanmorgen bevatte de geruchtentrommel dan weer het bericht dat die aanvraag er niet zou komen. Duitsland zou een koppeling van een antwoord op de Spaanse problemen aan die van Griekenland genegen zijn, kwestie maar éénmaal naar het parlement hoeven te gaan.