Sommige beleggers konden hun oren zelfs niet geloven, ze hadden gerekend op een grote inflatiegolf, met een forse stijging van de goudprijs tot gevolg.

Wie bij de start van 2013 long ging in de S&P 500 en short op het goud kon op beide transacties samen op twee maanden tijd een mooie winst van 12% realiseren.

Maar moeten de goudkevers de handschoen na de recente dalingsfase in de ring gooien en hun posities in het goud afbouwen?

Volgens Gold Investors is dat geenszins het geval. De correctie bij het goud biedt een ideale instapmogelijkheid, niet meer of niet minder.

Er is weliswaar nog geen sprake van inflatie, maar het staat als een paal boven water dat vroeg of laat die inflatie zal aantrekken als gevolg van het ongebreideld drukken van geld. Tegen die achtergrond hoort goud volgens Gold Investors nog in elke portefeuille thuis.

Sommige beleggers konden hun oren zelfs niet geloven, ze hadden gerekend op een grote inflatiegolf, met een forse stijging van de goudprijs tot gevolg. Wie bij de start van 2013 long ging in de S&P 500 en short op het goud kon op beide transacties samen op twee maanden tijd een mooie winst van 12% realiseren. Maar moeten de goudkevers de handschoen na de recente dalingsfase in de ring gooien en hun posities in het goud afbouwen? Volgens Gold Investors is dat geenszins het geval. De correctie bij het goud biedt een ideale instapmogelijkheid, niet meer of niet minder. Er is weliswaar nog geen sprake van inflatie, maar het staat als een paal boven water dat vroeg of laat die inflatie zal aantrekken als gevolg van het ongebreideld drukken van geld. Tegen die achtergrond hoort goud volgens Gold Investors nog in elke portefeuille thuis.