De Standard & Poor's 500 Index verloor 16% tussen april en juli, maar daarmee was het leed ook geleden. Een belangrijke keerpunt was de aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank nog eens minimaal 600 miljard dollar in de economie pompt.

FED-voorzitter Ben S. Bernanke liet voor het eerst op 26 augustus weten dat hij meer staatsobligaties ging inkopen. Aandelenstrateeg Albert Edwards van Societe Generale waarschuwde prompt dat de S&P 500 ging terugvallen naar 450 punten. De index steeg integendeel naar 1.225 punten.

Zijn voorspelling - hij voorspelde letterlijk een instorten van de beurskoersen als een kaartenhuisje - klopte dus helemaal niet. Edwards wou geen commentaar geven op zijn mislukte voorspelling.

De Standard & Poor's 500 Index verloor 16% tussen april en juli, maar daarmee was het leed ook geleden. Een belangrijke keerpunt was de aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank nog eens minimaal 600 miljard dollar in de economie pompt. FED-voorzitter Ben S. Bernanke liet voor het eerst op 26 augustus weten dat hij meer staatsobligaties ging inkopen. Aandelenstrateeg Albert Edwards van Societe Generale waarschuwde prompt dat de S&P 500 ging terugvallen naar 450 punten. De index steeg integendeel naar 1.225 punten. Zijn voorspelling - hij voorspelde letterlijk een instorten van de beurskoersen als een kaartenhuisje - klopte dus helemaal niet. Edwards wou geen commentaar geven op zijn mislukte voorspelling.