Liefst 43% van de respondenten verwacht echter dat de crisis nog tot minstens 2017 zal duren.

Merkwaardig is dat doemdenken blijkbaar leeftijdsgebonden is. Zo bedraagt het percentage van mensen dat de crisis nog tot minstens 2017 ziet aanslepen bij de 65-plussers meer dan 50%, terwijl het bij de min 35-jarigen om 38% gaat. Daarnaast denken Nederlandstaligen over het algemeen dat de crisis vroeger zal voorbij zijn dan Franstaligen.

Zo stelt 25% van de Franstaligen ook dat er meer dan 1 kans op 2 is dat er binnen de vijf jaar opnieuw een grote financiële crisis komt. Bij de Nederlandstaligen gaat het om 18% van de respondenten.

Liefst 43% van de respondenten verwacht echter dat de crisis nog tot minstens 2017 zal duren. Merkwaardig is dat doemdenken blijkbaar leeftijdsgebonden is. Zo bedraagt het percentage van mensen dat de crisis nog tot minstens 2017 ziet aanslepen bij de 65-plussers meer dan 50%, terwijl het bij de min 35-jarigen om 38% gaat. Daarnaast denken Nederlandstaligen over het algemeen dat de crisis vroeger zal voorbij zijn dan Franstaligen. Zo stelt 25% van de Franstaligen ook dat er meer dan 1 kans op 2 is dat er binnen de vijf jaar opnieuw een grote financiële crisis komt. Bij de Nederlandstaligen gaat het om 18% van de respondenten.