Het afstoten van de Vinyl-activiteit (= PVC-activiteiten) en de slechte prestaties in de divisie Consumer Chemicals hebben volgens Arnaud Delaunay van Leleux tot een neerwaartse bijstelling van de jaardoelstellingen geleid: -3% voor de REBITDA-doelstelling en -13% in vergelijking met 2012.

De contrasterende prestaties van de belangrijkste divisies van de Solvaygroep resulteerden in een daling van 13% van het bedrijfsresultaat.

Alles samen genomen bleven de volumes stabiel, maar de aanzienlijke volatiliteit in de prijs van guargom (guargom wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie) en ongunstige wisselkoersenschommelingen (die 5% van de groei afroomden) waren hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de lagere resultaten.

De aandelen Solvay zijn volgens Delaunay nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd.

Het afstoten van de Vinyl-activiteit (= PVC-activiteiten) en de slechte prestaties in de divisie Consumer Chemicals hebben volgens Arnaud Delaunay van Leleux tot een neerwaartse bijstelling van de jaardoelstellingen geleid: -3% voor de REBITDA-doelstelling en -13% in vergelijking met 2012. De contrasterende prestaties van de belangrijkste divisies van de Solvaygroep resulteerden in een daling van 13% van het bedrijfsresultaat. Alles samen genomen bleven de volumes stabiel, maar de aanzienlijke volatiliteit in de prijs van guargom (guargom wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie) en ongunstige wisselkoersenschommelingen (die 5% van de groei afroomden) waren hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de lagere resultaten. De aandelen Solvay zijn volgens Delaunay nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd.