Transocean heeft in een reactie een dividend voorgesteld van USD 2,24 per aandeel en is niet van plan om de drie directeuren of vaker leden van de Raad van Bestuur te vervangen.

Icahn heeft op twee punten gelijk. Transocean kan meer dividend uitbetalen en aandeelhouders hebben meer profijt als de leden van de Raad van Bestuur jaarlijks worden gekozen in plaats van eens in de zoveel jaar.

Echter, het door de activistische belegger voorgestelde dividend is te agressief geformuleerd omdat het uitgaat van een minder cyclische en in historisch opzicht minder kapitaalintensieve industrie.

Het laat te weinig ruimte voor Transocean om te herinvesteren in een op termijn competitieve vloot.

De huidig Raad van Bestuur en het managementteam (onder wie ook oud-financieel directeur Esa Ikaheimonen van Seadrill) van Transocean zijn voldoende in staat om een energiebedrijf te leiden. Nieuwe directieleden gaan mogelijk agressieve dividendbetalingen nastreven.

Het voorstel van Transocean brengt een gezonde balans aan tussen kapitaal voor de aandeelhouders en kapitaal om de cyclische grillen van de industrie het hoofd te bieden. ABN Amro blijft koper.

Transocean heeft in een reactie een dividend voorgesteld van USD 2,24 per aandeel en is niet van plan om de drie directeuren of vaker leden van de Raad van Bestuur te vervangen. Icahn heeft op twee punten gelijk. Transocean kan meer dividend uitbetalen en aandeelhouders hebben meer profijt als de leden van de Raad van Bestuur jaarlijks worden gekozen in plaats van eens in de zoveel jaar. Echter, het door de activistische belegger voorgestelde dividend is te agressief geformuleerd omdat het uitgaat van een minder cyclische en in historisch opzicht minder kapitaalintensieve industrie. Het laat te weinig ruimte voor Transocean om te herinvesteren in een op termijn competitieve vloot. De huidig Raad van Bestuur en het managementteam (onder wie ook oud-financieel directeur Esa Ikaheimonen van Seadrill) van Transocean zijn voldoende in staat om een energiebedrijf te leiden. Nieuwe directieleden gaan mogelijk agressieve dividendbetalingen nastreven. Het voorstel van Transocean brengt een gezonde balans aan tussen kapitaal voor de aandeelhouders en kapitaal om de cyclische grillen van de industrie het hoofd te bieden. ABN Amro blijft koper.