Wel heeft ArcelorMittal het dividend voor 2013 verlaagd. De analisten van ABN Amro denken dat de dividendverlaging reeds in de koers van het aandeel is verdisconteerd en blijven ArcelorMittal volgen met een koopadvies.

De economische groeivertraging in China deed de toestand van de toch al fragiele wereldeconomie verder verslechteren in de afgelopen tijd; hierdoor stonden de grondstoffenprijzen onder druk.

ArcelorMittal zag de omzet in het derde kwartaal met 18,5% dalen, om uit te komen op USD 19,7 miljard; nipt lager dan verwacht. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) nam met 46% af en bedroeg USD 1,34 miljard.

Hiermee wist het staalconcern de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden een winst van USD 1,29 miljard becijferd.

Sterkere kapitaalbuffer

Teneinde een sterkere kapitaalbuffer op te bouwen, heeft ArcelorMittal besloten het dividend voor 2013 te verlagen van USD 0,75 per aandeel naar USD 0,20 per aandeel.

Het bedrijf liet verder weten dat de operationele omstandigheden uitdagend zullen blijven in de komende tijd. ArcelorMittal verwacht dat de EBITDA winst over heel 2012 rond de USD 7 miljard zal uitkomen (consensusverwachting: USD 7,5 miljard).

Het is volgens ABN Amro mogelijk dat de dividendverlaging en de tegenvallende prognose op korte termijn negatief zullen uitpakken voor het sentiment rond het aandeel ArcelorMittal.

Wel lijkt het erop dat een dividendverlaging al in de koers van het aandeel is verdisconteerd. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel ArcelorMittal met een koopadvies.

Wel heeft ArcelorMittal het dividend voor 2013 verlaagd. De analisten van ABN Amro denken dat de dividendverlaging reeds in de koers van het aandeel is verdisconteerd en blijven ArcelorMittal volgen met een koopadvies. De economische groeivertraging in China deed de toestand van de toch al fragiele wereldeconomie verder verslechteren in de afgelopen tijd; hierdoor stonden de grondstoffenprijzen onder druk. ArcelorMittal zag de omzet in het derde kwartaal met 18,5% dalen, om uit te komen op USD 19,7 miljard; nipt lager dan verwacht. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) nam met 46% af en bedroeg USD 1,34 miljard. Hiermee wist het staalconcern de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden een winst van USD 1,29 miljard becijferd.Sterkere kapitaalbuffer Teneinde een sterkere kapitaalbuffer op te bouwen, heeft ArcelorMittal besloten het dividend voor 2013 te verlagen van USD 0,75 per aandeel naar USD 0,20 per aandeel. Het bedrijf liet verder weten dat de operationele omstandigheden uitdagend zullen blijven in de komende tijd. ArcelorMittal verwacht dat de EBITDA winst over heel 2012 rond de USD 7 miljard zal uitkomen (consensusverwachting: USD 7,5 miljard). Het is volgens ABN Amro mogelijk dat de dividendverlaging en de tegenvallende prognose op korte termijn negatief zullen uitpakken voor het sentiment rond het aandeel ArcelorMittal. Wel lijkt het erop dat een dividendverlaging al in de koers van het aandeel is verdisconteerd. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel ArcelorMittal met een koopadvies.