Deze strategieën combineren de eigenschappen van de huidige hoge dividendrendementen en historisch lage volatiliteit en bieden tegelijkertijd inflatiebescherming.

De discrepantie tussen het dividendrendement en het rendement op bedrijfsobligaties, althans voor Europese bedrijven, was nog nooit zo hoog als nu.

Vooral Europese bedrijven betalen dividend uit, zoals te zien is in het gemiddelde dividendrendement per eind februari 2013 van 3,5% (op basis van MSCI Europe), terwijl het rendement op bedrijfsobligaties gemiddeld 2,0% bedroeg.

Deze strategieën combineren de eigenschappen van de huidige hoge dividendrendementen en historisch lage volatiliteit en bieden tegelijkertijd inflatiebescherming. De discrepantie tussen het dividendrendement en het rendement op bedrijfsobligaties, althans voor Europese bedrijven, was nog nooit zo hoog als nu. Vooral Europese bedrijven betalen dividend uit, zoals te zien is in het gemiddelde dividendrendement per eind februari 2013 van 3,5% (op basis van MSCI Europe), terwijl het rendement op bedrijfsobligaties gemiddeld 2,0% bedroeg.