Het is al een tijdje geweten dat beleggers op zoek zijn naar rendement. En dat was nu net één van de belangrijkste argumenten om op dit aandeel in te tekenen.

In een fundamenteel overzicht van de Europese postbedrijven werd erop gewezen dat het brutodividendrendement van Bpost tussen 6 en 8% zal liggen.

Een aantrekkelijk niveau in deze periode van lage rentevoeten. Het roept de vraag op of de koers van Bpost in de toekomst van deze bescherming zal kunnen genieten als er een storm zou optreden op de beurzen.

Geert Van Herck kijkt daarom naar het koersverloop van sectorgenoten Deutsche Post (DPW) en Österreichische Post (POST) te bekijken sinds 1 januari 2007 (aan de vooravond van de crisis en het Lehmanfaillissement).

Conclusie is dat deze aandelen de brede markttrends volgen. Maar het dividend speelt wel een grote rol in de return van deze aandelen: sinds 1 januari 2007 bedraagt het koersverlies van DPW en POST 14,36% resp. 12,19%.

Indien de ontvangen dividenden in rekening genomen worden, komen we tot een totale return van 18,47% voor DPW en 46,34% (!!!) voor POST.

Ter info: over de ganse periode bedroeg de return voor de STOXX Europe 600 amper 5,49%...

Het is al een tijdje geweten dat beleggers op zoek zijn naar rendement. En dat was nu net één van de belangrijkste argumenten om op dit aandeel in te tekenen. In een fundamenteel overzicht van de Europese postbedrijven werd erop gewezen dat het brutodividendrendement van Bpost tussen 6 en 8% zal liggen. Een aantrekkelijk niveau in deze periode van lage rentevoeten. Het roept de vraag op of de koers van Bpost in de toekomst van deze bescherming zal kunnen genieten als er een storm zou optreden op de beurzen. Geert Van Herck kijkt daarom naar het koersverloop van sectorgenoten Deutsche Post (DPW) en Österreichische Post (POST) te bekijken sinds 1 januari 2007 (aan de vooravond van de crisis en het Lehmanfaillissement). Conclusie is dat deze aandelen de brede markttrends volgen. Maar het dividend speelt wel een grote rol in de return van deze aandelen: sinds 1 januari 2007 bedraagt het koersverlies van DPW en POST 14,36% resp. 12,19%. Indien de ontvangen dividenden in rekening genomen worden, komen we tot een totale return van 18,47% voor DPW en 46,34% (!!!) voor POST. Ter info: over de ganse periode bedroeg de return voor de STOXX Europe 600 amper 5,49%...