David Lennox, resources analyst bij Fat Prophets, wijst er op dat deze trend recent is omgebogen. Er is nu sprake van een stabilisatie, met zelfs een licht dalende trend. Lennox is koper van goudmijnaandelen, onder andere ook vanwege de relatief hoge dividenden.

Zijn favoriete aandelen zijn Newmont Mining en Barrick Gold, die beide stevige dividendrendementen bieden. Die rendementen kunnen zelfs nog stijgen wanneer de goudprijs zelf opnieuw mag stijgen. Het huidige dividendrendement biedt bij zowat alle goudmijnaandelen een redelijke bescherming tegen verdere koersdruk én tegen inflatie.

David Lennox, resources analyst bij Fat Prophets, wijst er op dat deze trend recent is omgebogen. Er is nu sprake van een stabilisatie, met zelfs een licht dalende trend. Lennox is koper van goudmijnaandelen, onder andere ook vanwege de relatief hoge dividenden. Zijn favoriete aandelen zijn Newmont Mining en Barrick Gold, die beide stevige dividendrendementen bieden. Die rendementen kunnen zelfs nog stijgen wanneer de goudprijs zelf opnieuw mag stijgen. Het huidige dividendrendement biedt bij zowat alle goudmijnaandelen een redelijke bescherming tegen verdere koersdruk én tegen inflatie.