De tijd dat Wall Street in haar geheel met hogere koersen kon uitpakken, lijkt tot het verleden te behoren. De kans bestaat namelijk dat de rente in de VS op een bepaald moment opnieuw zal stijgen.

Zomaar in de beurs stappen raden ze dan ook af, want die lijkt steeds meer op een Ponzi-schema te lijken waarbij het geld van de nieuwkomers wordt gebruikt om diegenen te betalen die willen uitstappen. Wel ziet het duo kansen weggelegd wat blue chips betreft die hoge dividenden uitbetalen.

Dividendaandelen worden de nieuwe obligaties, aldus Gross en El-Erian. Ze adviseren onder andere de aankoop van aandelen als Coca-Cola, Procter & Gamble en IBM, wiens risico's internationaal zijn gespreid. Deze bedrijven keren een dividend van 3% of zelfs meer uit, waar de inflatie mee kan worden geklopt.

De tijd dat Wall Street in haar geheel met hogere koersen kon uitpakken, lijkt tot het verleden te behoren. De kans bestaat namelijk dat de rente in de VS op een bepaald moment opnieuw zal stijgen. Zomaar in de beurs stappen raden ze dan ook af, want die lijkt steeds meer op een Ponzi-schema te lijken waarbij het geld van de nieuwkomers wordt gebruikt om diegenen te betalen die willen uitstappen. Wel ziet het duo kansen weggelegd wat blue chips betreft die hoge dividenden uitbetalen. Dividendaandelen worden de nieuwe obligaties, aldus Gross en El-Erian. Ze adviseren onder andere de aankoop van aandelen als Coca-Cola, Procter & Gamble en IBM, wiens risico's internationaal zijn gespreid. Deze bedrijven keren een dividend van 3% of zelfs meer uit, waar de inflatie mee kan worden geklopt.