Obama moet namelijk op zoek naar nieuwe inkomsten en een verhoging van de dividendbelasting wordt niet uitgesloten. Bedrijven die een hoog dividend uitbetalen worden daar harder door geraakt dan bedrijven die een laag dividend of zelfs geen dividend uitbetalen.

Utilities en telecom moeten het ontgelden

Vorige week moesten op Wall Street vooral de utilities en de telecomsector het ontgelden. De utilities uit de S&P 500 lieten een verlies van gemiddeld 4,60% optekenen, de telecomsector ging gemiddeld 3,60% lager. De dividendrendementen in beide sectoren bedragen respectievelijk 4,210% en 4,80%.

Duke Energy, het grootste utility bedrijf in de VS, gaf 4,60% prijs, terwijl de grootste telefoonmaatschappij AT&T 4% moest inleveren. Maar ook de financials kregen klappen, het gemiddeld verlies bedroeg 3,10%, dit vanwege dat FED-voorzitter de regelgeving in de sector zal verstrengen.

Obama moet namelijk op zoek naar nieuwe inkomsten en een verhoging van de dividendbelasting wordt niet uitgesloten. Bedrijven die een hoog dividend uitbetalen worden daar harder door geraakt dan bedrijven die een laag dividend of zelfs geen dividend uitbetalen. Utilities en telecom moeten het ontgelden Vorige week moesten op Wall Street vooral de utilities en de telecomsector het ontgelden. De utilities uit de S&P 500 lieten een verlies van gemiddeld 4,60% optekenen, de telecomsector ging gemiddeld 3,60% lager. De dividendrendementen in beide sectoren bedragen respectievelijk 4,210% en 4,80%. Duke Energy, het grootste utility bedrijf in de VS, gaf 4,60% prijs, terwijl de grootste telefoonmaatschappij AT&T 4% moest inleveren. Maar ook de financials kregen klappen, het gemiddeld verlies bedroeg 3,10%, dit vanwege dat FED-voorzitter de regelgeving in de sector zal verstrengen.