De Belgische vastgoedbevak komt de laatste tijd vaak in het nieuws want de bevak is de investeringen fors aan het opvoeren. Herinner U dat deze vastgoedgroep vooral actief is in logistiek vastgoed (zeg maar magazijnen).

Deze week raakte bekend dat WDP een logistieke site van 75.000 m2 in de industriezone Cargovil in Vilvoorde verworven heeft. De site is volledig verhuurd aan Carrefour (tot eind 2018, jaarlijkse huurinkomsten van +/- 3,7 miljoen euro, brutohuurrendement van 8%).

Daarnaast gaat WDP aan het Kluizendok in de Gentste haven "WDPort of Ghent Logistic Park" uitbouwen. Met 180.000 m² logistieke ruimte wordt dat het grootste geïntegreerd multimodaal logistiek park van het land.

Maar de belangrijkste reden waarom Van Herck WDP belicht, is natuurlijk het aantrekkelijke brutodividendrendement (voor 2013 op 6,80% geraamd).

Want als we volgens Geert Van Herck de periode januari 2007 tot 31 mei 2013 bekijken, komt hij voor WDP aan een return van 57,62%.

Vermits de koers over deze periode nagenoeg onveranderd is gebleven, is deze mooie return dus volledig aan de ontvangen

dividenden te danken.

Met de nieuwe contracten op zak zou deze dividendenstroom moeten gewaarborgd blijven. Tussen 44 en 46 euro mag u posities opbouwen.

De Belgische vastgoedbevak komt de laatste tijd vaak in het nieuws want de bevak is de investeringen fors aan het opvoeren. Herinner U dat deze vastgoedgroep vooral actief is in logistiek vastgoed (zeg maar magazijnen). Deze week raakte bekend dat WDP een logistieke site van 75.000 m2 in de industriezone Cargovil in Vilvoorde verworven heeft. De site is volledig verhuurd aan Carrefour (tot eind 2018, jaarlijkse huurinkomsten van +/- 3,7 miljoen euro, brutohuurrendement van 8%). Daarnaast gaat WDP aan het Kluizendok in de Gentste haven "WDPort of Ghent Logistic Park" uitbouwen. Met 180.000 m² logistieke ruimte wordt dat het grootste geïntegreerd multimodaal logistiek park van het land. Maar de belangrijkste reden waarom Van Herck WDP belicht, is natuurlijk het aantrekkelijke brutodividendrendement (voor 2013 op 6,80% geraamd). Want als we volgens Geert Van Herck de periode januari 2007 tot 31 mei 2013 bekijken, komt hij voor WDP aan een return van 57,62%. Vermits de koers over deze periode nagenoeg onveranderd is gebleven, is deze mooie return dus volledig aan de ontvangen dividenden te danken. Met de nieuwe contracten op zak zou deze dividendenstroom moeten gewaarborgd blijven. Tussen 44 en 46 euro mag u posities opbouwen.