De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn er in de voorbije jaren in geslaagd hun werkloosheidsgraad dermate terug te dringen, dat het einde van het soepele monetaire beleid in zicht komt.

De groeilanden kennen een meer gemengde evolutie, waarbij sommige landen, zoals Brazilië, nog altijd niet bekomen zijn van de financiële turbulentie in 2013.

Hoewel de structurele zwakheden van de Chinese economie (financieel en vastgoedsector) nog niet echt opgelost zijn, zal de economie in de tweede jaarhelft een positieve invloed ondervinden van een recent stimuleringsplan.

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn er in de voorbije jaren in geslaagd hun werkloosheidsgraad dermate terug te dringen, dat het einde van het soepele monetaire beleid in zicht komt. De groeilanden kennen een meer gemengde evolutie, waarbij sommige landen, zoals Brazilië, nog altijd niet bekomen zijn van de financiële turbulentie in 2013. Hoewel de structurele zwakheden van de Chinese economie (financieel en vastgoedsector) nog niet echt opgelost zijn, zal de economie in de tweede jaarhelft een positieve invloed ondervinden van een recent stimuleringsplan.