Daarmee stijgt het totaal aantal banken dat dit jaar in de Verenigde Staten al failliet ging tot 103, waarbij meteen ook de kaap van 100 duidelijk werd overschreden. Het aantal gesloten banken ligt nu duidelijk boven het niveau van vorig jaar zelfde tijdstip.

In 2009 werden in totaal 140 banken gesloten, als gevolg van de recessie en van het niet-terugbetalen van toegestane kredieten. Dat aantal was het hoogste sinds 1992, toen de savings and loan crisis een piek bereikte.

Het aantal faillissementen is in versneld tempo toegenomen, onder andere vanwege het oplopend aantal banken dat in de problemen raakt met kredieten toegestaan voor commercieel vastgoed. Veel winkels zijn gesloten en kantoorgebouwen staan leeg, dit vanwege de crisis.

Geruchten willen dat de Federal Deposit Insurance Corporation met opzet traag te werk gaat met het sluiten van banken in moeilijkheden, dit om geen te negatief beeld van de Amerikaanse banksector te schetsen.

Verwacht wordt dat dit jaar toch meer banken zullen failliet gaan dan de 140 uit 2009. Er staan nu 775 banken op de probleemlijst van de FDIC, waar er dat op het einde van vorig jaar maar 702 waren. De FDIC schat dat het sluiten van banken tussen nu en 2014 nog ongeveer 60 miljard euro gaat kosten.

Daarmee stijgt het totaal aantal banken dat dit jaar in de Verenigde Staten al failliet ging tot 103, waarbij meteen ook de kaap van 100 duidelijk werd overschreden. Het aantal gesloten banken ligt nu duidelijk boven het niveau van vorig jaar zelfde tijdstip. In 2009 werden in totaal 140 banken gesloten, als gevolg van de recessie en van het niet-terugbetalen van toegestane kredieten. Dat aantal was het hoogste sinds 1992, toen de savings and loan crisis een piek bereikte. Het aantal faillissementen is in versneld tempo toegenomen, onder andere vanwege het oplopend aantal banken dat in de problemen raakt met kredieten toegestaan voor commercieel vastgoed. Veel winkels zijn gesloten en kantoorgebouwen staan leeg, dit vanwege de crisis. Geruchten willen dat de Federal Deposit Insurance Corporation met opzet traag te werk gaat met het sluiten van banken in moeilijkheden, dit om geen te negatief beeld van de Amerikaanse banksector te schetsen. Verwacht wordt dat dit jaar toch meer banken zullen failliet gaan dan de 140 uit 2009. Er staan nu 775 banken op de probleemlijst van de FDIC, waar er dat op het einde van vorig jaar maar 702 waren. De FDIC schat dat het sluiten van banken tussen nu en 2014 nog ongeveer 60 miljard euro gaat kosten.