Met uitzondering van de jaren 30 van vorige eeuw was geen enkel decennium slechter, waarbij de start van de metingen in 1790 werd geplaatst. Na de Great Depression van de jaren 30 van de vorige eeuw vormde een periode van sterke economische groei.

Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat dit ook in het huidige decennium zal gebeuren. De enorme schuldenberg die de Verenigde Staten hebben opgebouwd, brengt mee dat de economische groei in de komende decennia onder het historisch gemiddelde zal blijven.

Met uitzondering van de jaren 30 van vorige eeuw was geen enkel decennium slechter, waarbij de start van de metingen in 1790 werd geplaatst. Na de Great Depression van de jaren 30 van de vorige eeuw vormde een periode van sterke economische groei. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat dit ook in het huidige decennium zal gebeuren. De enorme schuldenberg die de Verenigde Staten hebben opgebouwd, brengt mee dat de economische groei in de komende decennia onder het historisch gemiddelde zal blijven.