Het scenario begint volgens de meeste analisten met een moeilijke periode voor beleggers in aandelen tussen 1 februari en 1 oktober, waarbij de handel op Wall Street gekenmerkt zou worden door een gebrek aan richting. De trend zou eerder neerwaarts gericht zijn.

Na 1 oktober zou er echter een nieuwe fase in de haussemarkt aanbreken en die zou wel eens 12 tot 18 maanden kunnen duren. Ze zou ten einde lopen wanneer de presidentsverkiezingen aanbreken. Op dat moment zou de vorming van de zeepbel voltrokken zijn en kan ze met een doffe klap uiteenspatten.

Het scenario begint volgens de meeste analisten met een moeilijke periode voor beleggers in aandelen tussen 1 februari en 1 oktober, waarbij de handel op Wall Street gekenmerkt zou worden door een gebrek aan richting. De trend zou eerder neerwaarts gericht zijn. Na 1 oktober zou er echter een nieuwe fase in de haussemarkt aanbreken en die zou wel eens 12 tot 18 maanden kunnen duren. Ze zou ten einde lopen wanneer de presidentsverkiezingen aanbreken. Op dat moment zou de vorming van de zeepbel voltrokken zijn en kan ze met een doffe klap uiteenspatten.