Hiermee krijgen volgens Royal Bank of Scotland supermarktketens zoals Walmart, Tesco en Carrefour toegang tot de Indiase detailhandel.

Volgens de Gouverneur van de Indiase Centrale Bank Duvvuri Sabbarao is de toetreding van buitenlandse bedrijven niet

alleen belangrijk voor het stimuleren van de economische groei in het algemeen, maar ook voor de bestrijding van inflatie.

Als gevolg van gebrekkige infrastructuur bederft momenteel zo'n 40% van de etenswaren voordat deze de consument bereikt1.

Een verbetering van het distributienetwerk kan er voor zorgen dat er minder etenswaren verloren gaat, wat de inflatie, die voor een groot deel wordt gedreven door voedselprijzen, kan beperken.

Hiermee krijgen volgens Royal Bank of Scotland supermarktketens zoals Walmart, Tesco en Carrefour toegang tot de Indiase detailhandel. Volgens de Gouverneur van de Indiase Centrale Bank Duvvuri Sabbarao is de toetreding van buitenlandse bedrijven niet alleen belangrijk voor het stimuleren van de economische groei in het algemeen, maar ook voor de bestrijding van inflatie. Als gevolg van gebrekkige infrastructuur bederft momenteel zo'n 40% van de etenswaren voordat deze de consument bereikt1. Een verbetering van het distributienetwerk kan er voor zorgen dat er minder etenswaren verloren gaat, wat de inflatie, die voor een groot deel wordt gedreven door voedselprijzen, kan beperken.