Het besluit daaromtrent werd niet met eenparigheid van stemmen genomen. Richmond Fed President Jeffrey Lacker en Dallas president Richard Fisher waren namelijk tegen.

Ze moesten zich echter bij de meerderheid neerleggen, zodat QE2 uiteindelijk toch goedgekeurd raakte. De dissidenten binnen de FED geven hun verzet echter niet op en willen QE2 terugschroeven.

Zowel Lacker als Fisher zijn van mening dat de FED een gevaarlijk spelletje speelt. De inflatie is namelijk in opmars en zou de Amerikaanse centrale bank in snelheid kunnen pakken.

Het ziet er echter niet naar uit dat FED-voorzitter Ben Bernanke gaat luisteren naar Lacker en Fisher en haar politiek van QE2 gewoon gaat verder zetten.

Het besluit daaromtrent werd niet met eenparigheid van stemmen genomen. Richmond Fed President Jeffrey Lacker en Dallas president Richard Fisher waren namelijk tegen. Ze moesten zich echter bij de meerderheid neerleggen, zodat QE2 uiteindelijk toch goedgekeurd raakte. De dissidenten binnen de FED geven hun verzet echter niet op en willen QE2 terugschroeven. Zowel Lacker als Fisher zijn van mening dat de FED een gevaarlijk spelletje speelt. De inflatie is namelijk in opmars en zou de Amerikaanse centrale bank in snelheid kunnen pakken. Het ziet er echter niet naar uit dat FED-voorzitter Ben Bernanke gaat luisteren naar Lacker en Fisher en haar politiek van QE2 gewoon gaat verder zetten.