Het is immers nu bijna drie jaar na de Flashcrash. Toch is er een verschil. De flashcrash kwam daadwerkelijk door de computerhandel.

De twittercrash kwam door een foutief bericht. Overigens stelde een van de handelaren dat hij wellicht aan de plotselinge daling had verdiend maar dat aan de bijna even zo snelle stijging wellicht dat ook weer kwijt was geraakt.

Gelukkig liet de gemiddelde belegger zich niet intimideren door de plotselinge daling.

De Dow Jones steeg over de afgelopen week met 1,1% en de S&P500 steeg zelfs meer met 1,7%. De relatieve slechtere performance van de Dow Jones kwam door de daling van Proctor & Gamble die zwaarder weegt in de Dow Jones dan in de S&P500.

P&G daalde omdat de resultaten een aantal analisten tegenviel.

Het vorige jaar aankondigde kostenbesparingsprogramma lijkt nog niet haar vruchten af te werpen.

Een andere kritiek is dat de topman bij P&G Bob McDonald te weinig uit de onderneming haalt dan zou kunnen. Het was een ongewoon felle discussie tijdens de telefonische analistenbijeenkomst.

McDonald die stelde dat het bedrijf op de goede weg is en analisten, vooral die van hedgefunds, die van mening waren dat het allemaal verkeerd ging. Nu is dat laatste ook overdreven want afgelopen dinsdag vlak voor de resultaten kwam de koers op het hoogste niveau ooit.

Het is immers nu bijna drie jaar na de Flashcrash. Toch is er een verschil. De flashcrash kwam daadwerkelijk door de computerhandel. De twittercrash kwam door een foutief bericht. Overigens stelde een van de handelaren dat hij wellicht aan de plotselinge daling had verdiend maar dat aan de bijna even zo snelle stijging wellicht dat ook weer kwijt was geraakt. Gelukkig liet de gemiddelde belegger zich niet intimideren door de plotselinge daling. De Dow Jones steeg over de afgelopen week met 1,1% en de S&P500 steeg zelfs meer met 1,7%. De relatieve slechtere performance van de Dow Jones kwam door de daling van Proctor & Gamble die zwaarder weegt in de Dow Jones dan in de S&P500. P&G daalde omdat de resultaten een aantal analisten tegenviel. Het vorige jaar aankondigde kostenbesparingsprogramma lijkt nog niet haar vruchten af te werpen. Een andere kritiek is dat de topman bij P&G Bob McDonald te weinig uit de onderneming haalt dan zou kunnen. Het was een ongewoon felle discussie tijdens de telefonische analistenbijeenkomst. McDonald die stelde dat het bedrijf op de goede weg is en analisten, vooral die van hedgefunds, die van mening waren dat het allemaal verkeerd ging. Nu is dat laatste ook overdreven want afgelopen dinsdag vlak voor de resultaten kwam de koers op het hoogste niveau ooit.