Een andere reden voor het verschil is een surplus aan West Texas Intermediate crude, de benchmark voor crude. Er is met andere woorden meer aanbod aan West Texas Intermediate crude dan aan Brent.

Op basis van de evolutie van de futures met looptijd tot 2012 zal die discount voor crude ten opzichte van Brent gaan verdwijnen, dit vanwege het feit dat de Verenigde Staten na de ramp in de Golf van Mexico op hun beurt strengere milieu-eisen gaan opleggen.

Daardoor kan minder West Texas Intermediate crude op de markt beschikbaar komen. Stephen Schork, president en consultant bij Schork Group, is van mening dat West Texas Intermediate en Brent in de toekomst ongeveer even duur gaan worden.

Een andere reden voor het verschil is een surplus aan West Texas Intermediate crude, de benchmark voor crude. Er is met andere woorden meer aanbod aan West Texas Intermediate crude dan aan Brent. Op basis van de evolutie van de futures met looptijd tot 2012 zal die discount voor crude ten opzichte van Brent gaan verdwijnen, dit vanwege het feit dat de Verenigde Staten na de ramp in de Golf van Mexico op hun beurt strengere milieu-eisen gaan opleggen. Daardoor kan minder West Texas Intermediate crude op de markt beschikbaar komen. Stephen Schork, president en consultant bij Schork Group, is van mening dat West Texas Intermediate en Brent in de toekomst ongeveer even duur gaan worden.