Resolor, een nieuwe oplossing voor vrouwen met chronische constipatie Resolor (prucalopride) is een nieuwsoortig enterokineticum, dat een innovatieve aanpak mogelijk maakt voor de symptomatische behandeling van chronische constipatie (bij vrouwen bij wie laxeermiddelen onvoldoende verlichting brengen) aangezien het ingrijpt op de verstoorde darmmotiliteit, die de onderliggende oorzaak vormt van het probleem.

De klinische voordelen en het gunstige veiligheidsprofiel van Resolor voor de behandeling van chronische constipatie werden aangetoond in een uitgebreid programma van klinische studies waarbij ruim 3.000 patiënten behandeld werden voor een equivalent van meer dan 2.600 patiëntjaren1.

Het Verenigd Koninkrijk is het tweede land waar Resolor op de markt is gebracht. In Duitsland is Resolor sinds 27 januari 2010 beschikbaar.

Dirk Reyn, CEO van Movetis, verklaart: "De reacties van belangrijke gastro-enterologen in Duitsland zijn heel bemoedigend. Met de marktintroductie in het Verenigd Koninkrijk, die wij vandaag aankondigen, is Movetis nu aanwezig in twee van de vijf Europese markten waar wij onze eigen commerciële organisaties willen uitbouwen. Net als in Duitsland konden we in het VK een hooggekwalificeerd team aantrekken, dat over de nodige ervaring beschikt om farmaceutische producten op de markt te lanceren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze kernploeg het volledige commerciële potentieel van Resolor kan optimaliseren en onze lokale Britse organisatie verder kan ontwikkelen."

Resolor, een nieuwe oplossing voor vrouwen met chronische constipatie Resolor (prucalopride) is een nieuwsoortig enterokineticum, dat een innovatieve aanpak mogelijk maakt voor de symptomatische behandeling van chronische constipatie (bij vrouwen bij wie laxeermiddelen onvoldoende verlichting brengen) aangezien het ingrijpt op de verstoorde darmmotiliteit, die de onderliggende oorzaak vormt van het probleem. De klinische voordelen en het gunstige veiligheidsprofiel van Resolor voor de behandeling van chronische constipatie werden aangetoond in een uitgebreid programma van klinische studies waarbij ruim 3.000 patiënten behandeld werden voor een equivalent van meer dan 2.600 patiëntjaren1. Het Verenigd Koninkrijk is het tweede land waar Resolor op de markt is gebracht. In Duitsland is Resolor sinds 27 januari 2010 beschikbaar. Dirk Reyn, CEO van Movetis, verklaart: "De reacties van belangrijke gastro-enterologen in Duitsland zijn heel bemoedigend. Met de marktintroductie in het Verenigd Koninkrijk, die wij vandaag aankondigen, is Movetis nu aanwezig in twee van de vijf Europese markten waar wij onze eigen commerciële organisaties willen uitbouwen. Net als in Duitsland konden we in het VK een hooggekwalificeerd team aantrekken, dat over de nodige ervaring beschikt om farmaceutische producten op de markt te lanceren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze kernploeg het volledige commerciële potentieel van Resolor kan optimaliseren en onze lokale Britse organisatie verder kan ontwikkelen."