Of met andere woorden: maar liefst één job op zes werd geschrapt. Bij Dexia Bank België gaan nogmaals 300 banen verloren. Bedoeling is om tegen einde van volgend jaar 600 miljoen euro te besparen.

Niet alleen de personeelskosten moeten naar beneden, ook op andere uitgaven wordt stevig gesnoeid. 55% van de 160 miljoen euro van de derde besparingsgolf moet daar vandaan komen.

Dirk Peeters (KBC Securities): "De cijfers over de reorganisatie Dexia vormen geen verrassing, ze circuleerden al verschillende weken. Ik blijf het aandeel accumuleren, met een koersdoel van 4,50 euro."

Of met andere woorden: maar liefst één job op zes werd geschrapt. Bij Dexia Bank België gaan nogmaals 300 banen verloren. Bedoeling is om tegen einde van volgend jaar 600 miljoen euro te besparen. Niet alleen de personeelskosten moeten naar beneden, ook op andere uitgaven wordt stevig gesnoeid. 55% van de 160 miljoen euro van de derde besparingsgolf moet daar vandaan komen. Dirk Peeters (KBC Securities): "De cijfers over de reorganisatie Dexia vormen geen verrassing, ze circuleerden al verschillende weken. Ik blijf het aandeel accumuleren, met een koersdoel van 4,50 euro."