Ten gevolge van de verkoop van het bankbedrijf is verzekeren de kernactiviteit van Fortis. Het besluit om Fortis Brussels als sub-holding te vereffenen, wordt ingegeven door deze nieuwe structuur.

De vereffening van Fortis Brussels zal tot een positief belastingeffect voor Fortis SA/NV leiden. De onderneming zal van een belangrijke belastingaftrek profiteren, die overeenkomt met het verlies op de verkoop van de bankactiviteiten in oktober 2008.

Dat belastingverlies wordt op dit moment geschat op EUR 11,6 miljard en kan worden afgetrokken van het toekomstige belastbare inkomen van Fortis SA/NV, inclusief de eventuele opbrengsten uit de optie op aandelen BNP Paribas, die vanaf oktober 2010 kan worden uitgeoefend.

Dirk Peeters (KBC Securities): "Het positief belastingeffect bij Fortis is uiteraard een goede zaak. Ik handhaaf mijn koopadvies voor het aandeel Fortis, maar verhoog mijn koersdoel van 3 naar 3,25 euro."

Ten gevolge van de verkoop van het bankbedrijf is verzekeren de kernactiviteit van Fortis. Het besluit om Fortis Brussels als sub-holding te vereffenen, wordt ingegeven door deze nieuwe structuur. De vereffening van Fortis Brussels zal tot een positief belastingeffect voor Fortis SA/NV leiden. De onderneming zal van een belangrijke belastingaftrek profiteren, die overeenkomt met het verlies op de verkoop van de bankactiviteiten in oktober 2008. Dat belastingverlies wordt op dit moment geschat op EUR 11,6 miljard en kan worden afgetrokken van het toekomstige belastbare inkomen van Fortis SA/NV, inclusief de eventuele opbrengsten uit de optie op aandelen BNP Paribas, die vanaf oktober 2010 kan worden uitgeoefend. Dirk Peeters (KBC Securities): "Het positief belastingeffect bij Fortis is uiteraard een goede zaak. Ik handhaaf mijn koopadvies voor het aandeel Fortis, maar verhoog mijn koersdoel van 3 naar 3,25 euro."