De transactie past in het kader van de overeenkomst die in februari 2010 met de Europese Commissie werd afgesloten om het aandeel van de groep Dexia in SPE tegen 31 december 2010 van de hand te doen.

De verkoop van deze participatie ligt ook in de lijn van het hervormingsplan waar Dexia nog volop mee bezig is.

De meerwaarde van de transactie bedraagt 69 miljoen EUR na belastingen. De afwikkeling van de transactie is gepland voor de komende dagen.

Dirk Peeters (KBC Securities): "Dexia zal meerwaarden gebruiken om verliezen uit het verleden te compenseren. Ik wijzig mijn prognoses voor Dexia daarom niet. De rating afbouwen blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 4,50 euro."

De transactie past in het kader van de overeenkomst die in februari 2010 met de Europese Commissie werd afgesloten om het aandeel van de groep Dexia in SPE tegen 31 december 2010 van de hand te doen. De verkoop van deze participatie ligt ook in de lijn van het hervormingsplan waar Dexia nog volop mee bezig is. De meerwaarde van de transactie bedraagt 69 miljoen EUR na belastingen. De afwikkeling van de transactie is gepland voor de komende dagen. Dirk Peeters (KBC Securities): "Dexia zal meerwaarden gebruiken om verliezen uit het verleden te compenseren. Ik wijzig mijn prognoses voor Dexia daarom niet. De rating afbouwen blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 4,50 euro."