De resultaten van Fortis moeten opgesplitst worden in currente en eenmalige factoren. Van de nettowinst van iets meer dan 1,19 miljard euro, kwam maar 456 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten. Het is dit bedrag dat in de toekomst als richtinggevend moet worden beschouwd.

Dirk Peeters (KBC Securities): "Over de tweede helft van het boekjaar bedroeg de nettowinst 306 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 280 miljoen euro. Zelf had ik op 355 miljoen euro gerekend. Fortis blijft in mijn ogen aantrekkelijk gewaardeerd, vandaar dus mijn koopadvies met een koersdoel van 3 euro. In de komende maanden kan de druk op de Nederlandse regering toenemen om de MCS FCC claims te regelen, voorafgaand aan de fusie van Fortis Bank Nederland met ABN Amro. Daarnaast kan er ook (negatief) nieuws komen van de rechtszaken."

De resultaten van Fortis moeten opgesplitst worden in currente en eenmalige factoren. Van de nettowinst van iets meer dan 1,19 miljard euro, kwam maar 456 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten. Het is dit bedrag dat in de toekomst als richtinggevend moet worden beschouwd. Dirk Peeters (KBC Securities): "Over de tweede helft van het boekjaar bedroeg de nettowinst 306 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 280 miljoen euro. Zelf had ik op 355 miljoen euro gerekend. Fortis blijft in mijn ogen aantrekkelijk gewaardeerd, vandaar dus mijn koopadvies met een koersdoel van 3 euro. In de komende maanden kan de druk op de Nederlandse regering toenemen om de MCS FCC claims te regelen, voorafgaand aan de fusie van Fortis Bank Nederland met ABN Amro. Daarnaast kan er ook (negatief) nieuws komen van de rechtszaken."