Bijgevolg zal de zaak opnieuw beoordeeld moeten worden door de rechtbank van eerste aanleg en zal deze rekening moeten houden met de juridische redenering van het hof van beroep in Bratislava.

De uitspraak heeft geen impact op de verkoop van Dexia Banka Slovensko, conform het akkoord bereikt in november 2010.

Dexia verwacht dat de positieve effecten van deze beslissing op de resultaten van het vierde kwartaal van 2010, gecompenseerd zullen worden door niet-recurrente elementen die momenteel worden geanalyseerd en die nader zullen worden toegelicht tijdens de presentatie van de resultaten op 23 februari 2011.

Het geheel van deze elementen zou geen aanzienlijke impact mogen hebben op het verwachte resultaat van de Groep voor 2010.

Dirk Peeters (KBC Securities: "Dexia maakt de kwartaalcijfers op 23 februari bekend. Ik heb een advies opbouwen en een koersdoel van 4,50 euro."

Bijgevolg zal de zaak opnieuw beoordeeld moeten worden door de rechtbank van eerste aanleg en zal deze rekening moeten houden met de juridische redenering van het hof van beroep in Bratislava. De uitspraak heeft geen impact op de verkoop van Dexia Banka Slovensko, conform het akkoord bereikt in november 2010. Dexia verwacht dat de positieve effecten van deze beslissing op de resultaten van het vierde kwartaal van 2010, gecompenseerd zullen worden door niet-recurrente elementen die momenteel worden geanalyseerd en die nader zullen worden toegelicht tijdens de presentatie van de resultaten op 23 februari 2011. Het geheel van deze elementen zou geen aanzienlijke impact mogen hebben op het verwachte resultaat van de Groep voor 2010. Dirk Peeters (KBC Securities: "Dexia maakt de kwartaalcijfers op 23 februari bekend. Ik heb een advies opbouwen en een koersdoel van 4,50 euro."