De transactie is afgerond en zal worden geconsolideerd in het eerste kwartaal van 2011. De overname zal aanvankelijk door Ageas worden gefinancierd en zal in de loop van dit jaar door Ageas UK worden terugbetaald.

Na de aankondiging van het partnership met Tesco Bank vorig jaar, en de meer recente overname van Kwik Fit Insurance Services, weerspiegelt ook deze overname de multi-kanaal, multi-merk en multi-distributie strategie van Ageas in het VK.

Samen met RIAS, zal Ageas 1.3 miljoen klanten bereiken in dit aantrekkelijk marktsegment dat goed is voor 38% van de Britse bevolking en dat een meer dan gemiddelde groei vertoont evenals een relatief hoge klantentrouw.

De Britse seniorenmarkt genereert GBP 2.4 miljard (EUR 2.8 miljard) aan premie-inkomsten voor particuliere verzekeringen.

De overname van Castle Cover bevestigt de positie van Ageas als de vierde grootste tussenpersoon in particuliere verzekeringen in het VK.

Ze zal de retail activiteiten van Ageas verder versterken en een gemeenschappelijke basis van 2 miljoen individuele klanten creëren die goed is voor GBP 200 miljoen (EUR 230 miljoen) aan pro forma premie-inkomsten in 2010.

Dirk Peeters (KBC Securities): "Ageas versterkt zijn distributiekracht met de overname van Castle Cover. Ik blijf koper."

De transactie is afgerond en zal worden geconsolideerd in het eerste kwartaal van 2011. De overname zal aanvankelijk door Ageas worden gefinancierd en zal in de loop van dit jaar door Ageas UK worden terugbetaald. Na de aankondiging van het partnership met Tesco Bank vorig jaar, en de meer recente overname van Kwik Fit Insurance Services, weerspiegelt ook deze overname de multi-kanaal, multi-merk en multi-distributie strategie van Ageas in het VK. Samen met RIAS, zal Ageas 1.3 miljoen klanten bereiken in dit aantrekkelijk marktsegment dat goed is voor 38% van de Britse bevolking en dat een meer dan gemiddelde groei vertoont evenals een relatief hoge klantentrouw. De Britse seniorenmarkt genereert GBP 2.4 miljard (EUR 2.8 miljard) aan premie-inkomsten voor particuliere verzekeringen. De overname van Castle Cover bevestigt de positie van Ageas als de vierde grootste tussenpersoon in particuliere verzekeringen in het VK. Ze zal de retail activiteiten van Ageas verder versterken en een gemeenschappelijke basis van 2 miljoen individuele klanten creëren die goed is voor GBP 200 miljoen (EUR 230 miljoen) aan pro forma premie-inkomsten in 2010. Dirk Peeters (KBC Securities): "Ageas versterkt zijn distributiekracht met de overname van Castle Cover. Ik blijf koper."