Dirk Kemkers, Investment Consulting Leader bij Mercer Belgium: "Het beleggen in andere beleggingscategorieën dan aandelen en obligaties blijft onverminderd groot. In veel landen is wederom een stijging genoteerd."

Het onderzoek laat ook zien dat pensioenfondsen steeds sterker de groeikansen vanuit opkomende economieën in de gaten houden.

Kemkers: "Gezien de beperkte groeiverwachtingen in veel Westerse economieën blijven de groeipercentages van de opkomende economieën de aandacht trekken. En pensioenfondsen kijken niet alleen naar de aandelen van opkomende markten om te profiteren van het groeipotentieel dat daar aanwezig is."

Dirk Kemkers, Investment Consulting Leader bij Mercer Belgium: "Het beleggen in andere beleggingscategorieën dan aandelen en obligaties blijft onverminderd groot. In veel landen is wederom een stijging genoteerd." Het onderzoek laat ook zien dat pensioenfondsen steeds sterker de groeikansen vanuit opkomende economieën in de gaten houden. Kemkers: "Gezien de beperkte groeiverwachtingen in veel Westerse economieën blijven de groeipercentages van de opkomende economieën de aandacht trekken. En pensioenfondsen kijken niet alleen naar de aandelen van opkomende markten om te profiteren van het groeipotentieel dat daar aanwezig is."