De vraag naar RMB blijft groeien en het is een steeds belangrijkere beleggingsklasse voor investeerders wereldwijd.

Niet alleen omdat zij moeten spreiden en zo in China kunnen beleggen, maar ook omdat de liberalisering van deze markt doorgaat en de internationalisering van de Renminbi.

Daarbij hebben RMB obligaties ook een relatief lage correlatie en volatiliteit in vergelijking met andere beleggingssegmenten.

Enkele hoofdpunten uit het rapport:

• De opvallende groei van de offshore RMB markt heeft ervoor gezorgd dat hervormingen op de binnenlandse markt sneller gaan. Ook de liberalisering wordt opgepakt, wat nodig is omdat de binnenlandse RMB markt nog altijd onderontwikkeld is wat betreft liquiditeit, transparantie en consistentie van kredietbeoordelingen.

• De uitgifte van nieuwe nieuw Dim Sum papier zorgt voor een steeds grotere markt en diversificatie.

• Het wegnemen van de meest excessieve restricties door de Chinese regering heeft voor een betere infrastructuur en efficiëntie gezorgd op de onshore markt en eind 2013 stond er voor RMB 29,6 biljoen uit in onshore obligaties, een stijging van 13% vergeleken met eind 2012.

• Instituten wereldwijd brengen steeds meer kapitaal naar de binnenlandse obligatiemarkt van China. Eind maart hadden buitenlandse instellingen voor RMB 512,4 miljard aan deze obligaties in handen, een toename van 28%.

De vraag naar RMB blijft groeien en het is een steeds belangrijkere beleggingsklasse voor investeerders wereldwijd. Niet alleen omdat zij moeten spreiden en zo in China kunnen beleggen, maar ook omdat de liberalisering van deze markt doorgaat en de internationalisering van de Renminbi. Daarbij hebben RMB obligaties ook een relatief lage correlatie en volatiliteit in vergelijking met andere beleggingssegmenten. Enkele hoofdpunten uit het rapport: • De opvallende groei van de offshore RMB markt heeft ervoor gezorgd dat hervormingen op de binnenlandse markt sneller gaan. Ook de liberalisering wordt opgepakt, wat nodig is omdat de binnenlandse RMB markt nog altijd onderontwikkeld is wat betreft liquiditeit, transparantie en consistentie van kredietbeoordelingen. • De uitgifte van nieuwe nieuw Dim Sum papier zorgt voor een steeds grotere markt en diversificatie. • Het wegnemen van de meest excessieve restricties door de Chinese regering heeft voor een betere infrastructuur en efficiëntie gezorgd op de onshore markt en eind 2013 stond er voor RMB 29,6 biljoen uit in onshore obligaties, een stijging van 13% vergeleken met eind 2012. • Instituten wereldwijd brengen steeds meer kapitaal naar de binnenlandse obligatiemarkt van China. Eind maart hadden buitenlandse instellingen voor RMB 512,4 miljard aan deze obligaties in handen, een toename van 28%.