Toch zullen volgens ABN Amro in 2010 van tijd tot tijd valse tonen klinken die dat besef weer hoger op de agenda zetten. De oplopende rente kan zo'n valse toon zijn.

Het duidt op de dilemma's die verbonden zijn aan het economisch herstel. Het afbouwen van de overheidsschulden moet worden aangepakt en de royale liquiditeitssteun door centrale banken aan de economie moet verminderen.

De beslissingen van beleidsmakers hierover zullen nauwlettend door beleggers gevolgd worden. Wie voor veiligheid kiest, kan op dit beursniveau de aankoop van garantieproducten overwegen. Met bescherming aan de onderkant kan onbezorgd geprofiteerd worden van het positieve beurssentiment.

Toch zullen volgens ABN Amro in 2010 van tijd tot tijd valse tonen klinken die dat besef weer hoger op de agenda zetten. De oplopende rente kan zo'n valse toon zijn. Het duidt op de dilemma's die verbonden zijn aan het economisch herstel. Het afbouwen van de overheidsschulden moet worden aangepakt en de royale liquiditeitssteun door centrale banken aan de economie moet verminderen. De beslissingen van beleidsmakers hierover zullen nauwlettend door beleggers gevolgd worden. Wie voor veiligheid kiest, kan op dit beursniveau de aankoop van garantieproducten overwegen. Met bescherming aan de onderkant kan onbezorgd geprofiteerd worden van het positieve beurssentiment.