Volgens Dijsselbloem was het hoog tijd dat de Europese Centrale Bank in actie kwam om het deflatiegevaar te bezweren, want het zal duidelijk zijn dat de inflatie zich in de verkeerde richting beweegt. In mei is de inflatie in de eurozone onverwacht gedaald tot 0,50%.

Mario Draghi kondigde maatregelen aan om het deflatiegevaar te bezweren, maar gelooft anderzijds niet in een scenario van 'self-fulfilling' deflatie. Dijsselbloem is echter van mening dat het optreden van de ECB alleen op zich niet volstaan om het deflatiegevaar af te wentelen, ook de nationale regeringen en de Eurogroup zullen hun duit in het zakje moeten doen.

Volgens Dijsselbloem was het hoog tijd dat de Europese Centrale Bank in actie kwam om het deflatiegevaar te bezweren, want het zal duidelijk zijn dat de inflatie zich in de verkeerde richting beweegt. In mei is de inflatie in de eurozone onverwacht gedaald tot 0,50%. Mario Draghi kondigde maatregelen aan om het deflatiegevaar te bezweren, maar gelooft anderzijds niet in een scenario van 'self-fulfilling' deflatie. Dijsselbloem is echter van mening dat het optreden van de ECB alleen op zich niet volstaan om het deflatiegevaar af te wentelen, ook de nationale regeringen en de Eurogroup zullen hun duit in het zakje moeten doen.