De Europese landen moeten voorrang geven aan structurele hervormingen en het onder controle krijgen van de begrotingsdeficieten. Monetaire expansie kan alleen tijdelijk soelaas brengen, bijvoorbeeld om de economie weer op dreef te krijgen.

Dijsselbloem is overigens vol vertrouwen dat de eurozone vooruitgang zal boeken wat de totstandkoming van de bankenunie betreft. Mogelijk wordt al voor de zomer een overeenkomst bereikt over een proces dat banken in moeilijkheden een hand boven het hoofd kan houden.

De Europese landen moeten voorrang geven aan structurele hervormingen en het onder controle krijgen van de begrotingsdeficieten. Monetaire expansie kan alleen tijdelijk soelaas brengen, bijvoorbeeld om de economie weer op dreef te krijgen. Dijsselbloem is overigens vol vertrouwen dat de eurozone vooruitgang zal boeken wat de totstandkoming van de bankenunie betreft. Mogelijk wordt al voor de zomer een overeenkomst bereikt over een proces dat banken in moeilijkheden een hand boven het hoofd kan houden.