Het nieuws van de dag was uiteraard de downgrading van de Nederlandse kredietrating door Standard & Poor's. De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem neemt de downgrading van de Nederlandse kredietrating ernstig, zo liet hij vanmorgen weten.

De Duitse kleinhandelsverkopen zijn in oktober onverwacht gedaald. Daarmee wordt aangegeven dat het sentiment in de Duitse distributiesector met Kerstmis op komst relatief zwak is. In oktober lagen de kleinhandelsverkopen 0,80% onder het niveau van de maand voordien.

Daarmee kwamen de verkopen uit op het laagste niveau sinds december 2012. De consensusverwachting van de analisten lag op een stijging van de retail sales met 0,50%. De trend op lange termijn is echter beter, over de eerste tien maanden van dit jaar stegen de kleinhandelsverkopen met 0,20%.

Het nieuws van de dag was uiteraard de downgrading van de Nederlandse kredietrating door Standard & Poor's. De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem neemt de downgrading van de Nederlandse kredietrating ernstig, zo liet hij vanmorgen weten. De Duitse kleinhandelsverkopen zijn in oktober onverwacht gedaald. Daarmee wordt aangegeven dat het sentiment in de Duitse distributiesector met Kerstmis op komst relatief zwak is. In oktober lagen de kleinhandelsverkopen 0,80% onder het niveau van de maand voordien. Daarmee kwamen de verkopen uit op het laagste niveau sinds december 2012. De consensusverwachting van de analisten lag op een stijging van de retail sales met 0,50%. De trend op lange termijn is echter beter, over de eerste tien maanden van dit jaar stegen de kleinhandelsverkopen met 0,20%.