De ondernemingswaarde die werd overeengekomen bedraagt 810 miljoen euro; de partijen verwachten dat zij de transactie kunnen afronden in het tweede kwartaal van 2010. In hoofde van dit akkoord zal IFM 40 percent van 50Hertz bezitten en Elia de resterende 60 percent; Elia zal ook de operationele controle hebben. Elia zal de transactie financieren via een kapitaalverhoging."

Dieter Furniere (KBC Securities): "Elia blijft één van de veiligste aandelenbeleggingen, met een zeer aantrekkelijk dividendrendement van meer dan 5%. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 30 euro."

De ondernemingswaarde die werd overeengekomen bedraagt 810 miljoen euro; de partijen verwachten dat zij de transactie kunnen afronden in het tweede kwartaal van 2010. In hoofde van dit akkoord zal IFM 40 percent van 50Hertz bezitten en Elia de resterende 60 percent; Elia zal ook de operationele controle hebben. Elia zal de transactie financieren via een kapitaalverhoging." Dieter Furniere (KBC Securities): "Elia blijft één van de veiligste aandelenbeleggingen, met een zeer aantrekkelijk dividendrendement van meer dan 5%. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 30 euro."