Algemeen wordt verwacht dat die index in september zal zijn gestegen van 51,50 in augustus tot 52 in september, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door Bloomberg News bij 75 economen.

De dienstensector VS groeit echter onvoldoende om het economisch herstel te dragen, zo merkt Aaron Smith, senior economist bij Moody's Analytics, op. De index van het Institute for Supply Management heeft betrekking op 90% van de totale Amerikaanse economie.

Boven 50 is er sprake van groei in de dienstensector, maar die groei blijft onder het gemiddelde over een langere periode. Het gemiddelde over de zes jaar groei tot en met december 2007 bedraagt 55. Daar zijn we nog steeds ver van af. Volgens Smith betekent dit dat de economie kwetsbaar blijft.

Algemeen wordt verwacht dat die index in september zal zijn gestegen van 51,50 in augustus tot 52 in september, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door Bloomberg News bij 75 economen. De dienstensector VS groeit echter onvoldoende om het economisch herstel te dragen, zo merkt Aaron Smith, senior economist bij Moody's Analytics, op. De index van het Institute for Supply Management heeft betrekking op 90% van de totale Amerikaanse economie. Boven 50 is er sprake van groei in de dienstensector, maar die groei blijft onder het gemiddelde over een langere periode. Het gemiddelde over de zes jaar groei tot en met december 2007 bedraagt 55. Daar zijn we nog steeds ver van af. Volgens Smith betekent dit dat de economie kwetsbaar blijft.