Didier Reynders wil dat Europees Stabiliteitfonds optrekken tot een bedrag van 1500 miljard euro, maar volgens sommige economen moeten er eerder worden gedacht aan een bedrag van 2000 tot 3000 miljard euro.

Daarnaast zou het fonds ook uitgebreide bevoegdheden krijgen. Onder andere de Franse financieminister Christine Lagarde is voorstander van een uitbreiding van het fonds.

Jean Claude Trichet, president van de Europese Centrale Bank, is eveneens pro, hij wil vooral de bevoegdheden van het fonds uitbreiden. Voorlopig kan dat fonds alleen maar leningen verstrekken aan landen die in financiële problemen verkeren.

Didier Reynders wil dat Europees Stabiliteitfonds optrekken tot een bedrag van 1500 miljard euro, maar volgens sommige economen moeten er eerder worden gedacht aan een bedrag van 2000 tot 3000 miljard euro. Daarnaast zou het fonds ook uitgebreide bevoegdheden krijgen. Onder andere de Franse financieminister Christine Lagarde is voorstander van een uitbreiding van het fonds. Jean Claude Trichet, president van de Europese Centrale Bank, is eveneens pro, hij wil vooral de bevoegdheden van het fonds uitbreiden. Voorlopig kan dat fonds alleen maar leningen verstrekken aan landen die in financiële problemen verkeren.