Didier Bellens, voorzitter en CEO van Belgacom: "Onze resultaten voor het eerste kwartaal voldeden niet aan onze verwachtingen, met name voor het consumentensegment, met als belangrijkste oorzaak de onverwachte vertraging in het verbruik van mobiele spraak in het eerste kwartaal. Ook voor de vastelijnproducten zien we dat de geleidelijke erosie van het marktaandeel, door de onverminderde concurrentie van de kabel, onze resultaten verder onder druk zet. Daarom hebben we besloten dat we onze focus om het marktaandeel te verbeteren kracht zullen bijzetten, met als doel de neerwaartse trend van de laatste jaren, voor zowel vast als mobiel, te stabiliseren en uiteindelijk te doen keren. De maatregelen die we zullen nemen zullen consistent zijn met onze globale strategie van convergentie. We zullen ons productenaanbod vernieuwen, de vastespraaklijn herwaarderen en de service voor onze klanten verder verbeteren."

De verlaagde opbrengstenverwachting voor het jaar en de beslissing om de acties om marktaandeel te heroveren te versterken, vereisen bijkomende middelen.

Bellens: "Op basis hiervan hebben we onze jaarprognose bijgesteld. Voor het volledige jaar zullen de groepsopbrengsten naar verwachting tussen 1% en 2% zakken, terwijl de ebitda in absoluut bedrag naar verwachting 4% à 5% lager zal uitvallen dan vorig jaar. Onze capexverwachtingen blijven aan de bovenkant van de 10 à 12%-vork van de groepsopbrengsten liggen."

Didier Bellens, voorzitter en CEO van Belgacom: "Onze resultaten voor het eerste kwartaal voldeden niet aan onze verwachtingen, met name voor het consumentensegment, met als belangrijkste oorzaak de onverwachte vertraging in het verbruik van mobiele spraak in het eerste kwartaal. Ook voor de vastelijnproducten zien we dat de geleidelijke erosie van het marktaandeel, door de onverminderde concurrentie van de kabel, onze resultaten verder onder druk zet. Daarom hebben we besloten dat we onze focus om het marktaandeel te verbeteren kracht zullen bijzetten, met als doel de neerwaartse trend van de laatste jaren, voor zowel vast als mobiel, te stabiliseren en uiteindelijk te doen keren. De maatregelen die we zullen nemen zullen consistent zijn met onze globale strategie van convergentie. We zullen ons productenaanbod vernieuwen, de vastespraaklijn herwaarderen en de service voor onze klanten verder verbeteren." De verlaagde opbrengstenverwachting voor het jaar en de beslissing om de acties om marktaandeel te heroveren te versterken, vereisen bijkomende middelen. Bellens: "Op basis hiervan hebben we onze jaarprognose bijgesteld. Voor het volledige jaar zullen de groepsopbrengsten naar verwachting tussen 1% en 2% zakken, terwijl de ebitda in absoluut bedrag naar verwachting 4% à 5% lager zal uitvallen dan vorig jaar. Onze capexverwachtingen blijven aan de bovenkant van de 10 à 12%-vork van de groepsopbrengsten liggen."