Strateeg Dick Bove van Rochdale luidde gisteren de alarmbel over QE2. De Verenigde Staten gaan de weg van de Weimar republiek op, zo liet Bove in een interview weten.

De zaak is volgens Bove heel eenvoudig: QE2 gaat meer problemen creëren dan oplossen. Een land met grote schulden dat zijn munt laat ontwaarden en geld gaat bijdrukken, kan maar één scenario tegemoet zien en dat is inflatie.

De tijd is volgens Bove daarom gekomen dat de Amerikaanse centrale bank gaat beseffen dat ze meer kwaad dan goed gaat doen. De QE2-oplossing zou daarom herzien moeten worden en wel liefst zo snel mogelijk.

Bove is één van de 23 analisten en economen die een open brief heeft geschreven aan FED-voorzitter Ben Bernanke, met de vraag om zijn politiek te herzien. De brief werd gisteren gepubliceerd in de Wall Street Journal.

Strateeg Dick Bove van Rochdale luidde gisteren de alarmbel over QE2. De Verenigde Staten gaan de weg van de Weimar republiek op, zo liet Bove in een interview weten. De zaak is volgens Bove heel eenvoudig: QE2 gaat meer problemen creëren dan oplossen. Een land met grote schulden dat zijn munt laat ontwaarden en geld gaat bijdrukken, kan maar één scenario tegemoet zien en dat is inflatie. De tijd is volgens Bove daarom gekomen dat de Amerikaanse centrale bank gaat beseffen dat ze meer kwaad dan goed gaat doen. De QE2-oplossing zou daarom herzien moeten worden en wel liefst zo snel mogelijk. Bove is één van de 23 analisten en economen die een open brief heeft geschreven aan FED-voorzitter Ben Bernanke, met de vraag om zijn politiek te herzien. De brief werd gisteren gepubliceerd in de Wall Street Journal.