Onder andere de evolutie van de elektriciteitsconsumptie wijst in die richting, maar er zijn nog andere signalen die bevestigen dat de Chinese economie serieus wat stoom aan het aflaten is. Zulks blijkt onder andere uit het feit dat de diamantprijzen nog steeds een dalende trend vertonen.

Die damantprijzen bevestigen de facto de Chinese groeivertraging, want ze zijn teruggevallen tot het laagste niveau in vier jaar. Diamanten van 1 karaat zijn vanaf de piek al met ongeveer 30% gedaald en voorlopig lijkt het einde van de daling nog altijd niet in zicht te zijn.

Onder andere de evolutie van de elektriciteitsconsumptie wijst in die richting, maar er zijn nog andere signalen die bevestigen dat de Chinese economie serieus wat stoom aan het aflaten is. Zulks blijkt onder andere uit het feit dat de diamantprijzen nog steeds een dalende trend vertonen. Die damantprijzen bevestigen de facto de Chinese groeivertraging, want ze zijn teruggevallen tot het laagste niveau in vier jaar. Diamanten van 1 karaat zijn vanaf de piek al met ongeveer 30% gedaald en voorlopig lijkt het einde van de daling nog altijd niet in zicht te zijn.