In plaats van het mes in de vergoedingen voor behandelingen te zetten, verhoogt de overheid de uitkeringen. Dat is een betere uitkomst dan verwacht, en betekent goed nieuws voor dialysegigant DaVita en Fresenius Medical Care, de tweede grootste aanbieder van dialysediensten in de Verenigde Staten.

Eerder deze maand werden aandelen van Fresenius Medical Care en ook zorgverzekeraar Humana gedumpt omdat beleggers anticipeerden op minder inkomsten.

Naar verwachting worden de uitkeringen door de Amerikaanse overheid aan de zorgverzekeraars met 3% verhoogd. Op de lange termijn blijven de groeivooruitzichten ongewijzigd.

Een toenemend aantal onder Medicare verzekerden zal gebruik maken van de dienstverlening van de verzekeraars.

Het aantal dialysepatiënten en patiënten met zwaarlijvigheidsklachten blijft groeien. De aandelen in kwestie krijgen een neutraal advies van ABN Amro.

In plaats van het mes in de vergoedingen voor behandelingen te zetten, verhoogt de overheid de uitkeringen. Dat is een betere uitkomst dan verwacht, en betekent goed nieuws voor dialysegigant DaVita en Fresenius Medical Care, de tweede grootste aanbieder van dialysediensten in de Verenigde Staten. Eerder deze maand werden aandelen van Fresenius Medical Care en ook zorgverzekeraar Humana gedumpt omdat beleggers anticipeerden op minder inkomsten. Naar verwachting worden de uitkeringen door de Amerikaanse overheid aan de zorgverzekeraars met 3% verhoogd. Op de lange termijn blijven de groeivooruitzichten ongewijzigd. Een toenemend aantal onder Medicare verzekerden zal gebruik maken van de dienstverlening van de verzekeraars. Het aantal dialysepatiënten en patiënten met zwaarlijvigheidsklachten blijft groeien. De aandelen in kwestie krijgen een neutraal advies van ABN Amro.