Dat zou in een later stadium kunnen leiden tot een meerderheidsbelang.

Het afbreken van de overnamegesprekken betekent ook dat beide bedrijven de distributieovereenkomst eind juni volgend jaar stopzetten.

De stieren onder de beleggers kunnen de stap van Diageo uitleggen als een hang naar financiële discipline en een oorlogskas die op sterkte blijft voor andere overnames. Beren zien een gat in de productportfolio van het bedrijf dat niet eenvoudig opgevuld kan worden.

Diageo verliest GBP 300 miljoen omzet en GBP 65 miljoen aan winst als de distributieovereenkomst afloopt. Dat is het equivalent van drie procent van de totale omzet. Het laat geen diepe sporen na bij de bedrijfsresultaten.

Het geografische profiel van het bedrijf is verbeterd door aankopen in opkomende markten, in 2015 naar verwachting goed voor de helft van de omzet.

Op lange termijn profiteert Diageo van solide groei in opkomende markten, waar de koopkracht van consumenten toeneemt.

De waardering van het aandeel lijkt momenteel aan de hoge kant en laat weinig ruimte voor opwaarts potentieel. De analisten van de bank handhaven hun opinie houden. Pas als de koers een daling laat zien overwegen zij weer positiever te worden.

Dat zou in een later stadium kunnen leiden tot een meerderheidsbelang. Het afbreken van de overnamegesprekken betekent ook dat beide bedrijven de distributieovereenkomst eind juni volgend jaar stopzetten. De stieren onder de beleggers kunnen de stap van Diageo uitleggen als een hang naar financiële discipline en een oorlogskas die op sterkte blijft voor andere overnames. Beren zien een gat in de productportfolio van het bedrijf dat niet eenvoudig opgevuld kan worden. Diageo verliest GBP 300 miljoen omzet en GBP 65 miljoen aan winst als de distributieovereenkomst afloopt. Dat is het equivalent van drie procent van de totale omzet. Het laat geen diepe sporen na bij de bedrijfsresultaten. Het geografische profiel van het bedrijf is verbeterd door aankopen in opkomende markten, in 2015 naar verwachting goed voor de helft van de omzet. Op lange termijn profiteert Diageo van solide groei in opkomende markten, waar de koopkracht van consumenten toeneemt. De waardering van het aandeel lijkt momenteel aan de hoge kant en laat weinig ruimte voor opwaarts potentieel. De analisten van de bank handhaven hun opinie houden. Pas als de koers een daling laat zien overwegen zij weer positiever te worden.