Woensdag gaat de FED een slotverklaring geven en dan wordt duidelijk of er een nieuwe verruiming van de monetaire politiek komt. Komt die er inderdaad, dan zal worden gezegd hoe omvangrijk die gaat worden.

Economen vrezen dat meer verruiming van de monetaire politiek uiteindelijk de economie niet gaat verstevigen en alleen maar gaat leiden tot het ontstaan van nieuwe zeepbellen.

De tweede belangrijke gebeurtenis van de week zijn de midterm verkiezingen, waarbij de kans groot is dat de democraten van president Obama een nederlaag gaan leiden.

Beide gebeurtenissen samen kunnen er toe aanleiding geven dat de volatiliteit op de financiële markten gaat toenemen.

Woensdag gaat de FED een slotverklaring geven en dan wordt duidelijk of er een nieuwe verruiming van de monetaire politiek komt. Komt die er inderdaad, dan zal worden gezegd hoe omvangrijk die gaat worden. Economen vrezen dat meer verruiming van de monetaire politiek uiteindelijk de economie niet gaat verstevigen en alleen maar gaat leiden tot het ontstaan van nieuwe zeepbellen. De tweede belangrijke gebeurtenis van de week zijn de midterm verkiezingen, waarbij de kans groot is dat de democraten van president Obama een nederlaag gaan leiden. Beide gebeurtenissen samen kunnen er toe aanleiding geven dat de volatiliteit op de financiële markten gaat toenemen.