Delhaize is in Brussel één van de weinige zwaargewichten die met cijfers komen. Voor het macronieuws komt de nadruk vooral aan het einde van de week te liggen, als China de inflatiecijfers over februari publiceert en in de VS de detailhandelsverkopen over februari bekend worden gemaakt.

De Chinese inflatie is iets afgezwakt na de genomen maatregelen en lag in januari op 4,9%. De Chinese premier Wen Jiabao heeft bij zijn openingstoespraak voor het Volkscongres gezegd dat inflatiebeperking en beheersing van de vastgoedprijzen

prioriteit heeft.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen stelden wat teleur over januari, maar dat lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk aan het slechte weer in januari. Gezien het betere weer in februari zal dit cijfer waarschijnlijk beter zijn.

Delhaize is in Brussel één van de weinige zwaargewichten die met cijfers komen. Voor het macronieuws komt de nadruk vooral aan het einde van de week te liggen, als China de inflatiecijfers over februari publiceert en in de VS de detailhandelsverkopen over februari bekend worden gemaakt. De Chinese inflatie is iets afgezwakt na de genomen maatregelen en lag in januari op 4,9%. De Chinese premier Wen Jiabao heeft bij zijn openingstoespraak voor het Volkscongres gezegd dat inflatiebeperking en beheersing van de vastgoedprijzen prioriteit heeft. De Amerikaanse detailhandelsverkopen stelden wat teleur over januari, maar dat lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk aan het slechte weer in januari. Gezien het betere weer in februari zal dit cijfer waarschijnlijk beter zijn.